Volcano

IMG_0349

IMG_0414

IMG_0439
Ferdige med turen.
IMG_0442
En lavatunnell!
IMG_0453
Selve hovedattraksjonen.

IMG_0464

 

I helgen dro jeg på tur til en annen øy, som faktisk heter Hawaii, men som blir kalt Big Island. Det som er kult med denne øya er at den har en aktiv vulkan, noe jeg synes var skikkelig gøy å få med seg. Det er ikke hver dag man besøker en aktiv vulkan!

Vulkanen kalt Kilauea ligger i en nasjonalpark, hvor jeg og min venninne Mae brukte hele lørdagen. Vi kjørte rundt og så forskjellige steder hvor det fantes eldre lava fra vulkanen, og vi så ting som en lavabue og en lavainnsjø. Det ble mye størknet lava denne dagen, men jeg var veldig fascinert av dette, så det gjorde ingenting. På ettermiddagen gikk vi faktisk på tur gjennom lavainnsjøen, som hadde lava fra 1959. Etter solnedgang, dro vi endelig for å se selve vulkanen. På dagtid er det kun mulig å se røyk komme ut av vulkanen, men når solen har gått ned ser man den røde lavaen, som mange forbinder med vulkaner, gløde.

Jeg fikk streng beskjed av Mae, som har bodd på øya siden hun va 5 år, om å ikke ta med noen lavasteiner eller lignende med hjem. Gudinnen Pele ville nemlig bli sint og forbanne meg med ulykke eller sykdom om jeg stjal noe fra henne! Det skremte en vestlig turist som meg, så ingen vulkansuvenirer ble med hjem.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s