Til min store helt

Minneord til min kjære morfar som gravlegges i dag.

Kjære morfar,

Du og meg hadde et helt spesielt bånd. Du har tatt vare på meg siden min første dag på denne jord, og jeg kunne ikke vært mer takknemlig for å ha nettopp deg som min morfar. Jeg kjenner ingen andre som har hatt et så sterkt forhold til sine besteforeldre, som det jeg har hatt til deg og mormor, og du må vite at jeg er evig takknemlig for det.

Du har vært min lekekamerat, privatsjåfør, middagsleverandør, minibank, reisekompis og ikke minst min store helt og forbilde – og verdens beste morfar.

Jeg forteller alle vennene mine her borte om hvilken fantastisk mann du var. Jeg var 5 år og ville ha en barbiedukke, og neste dag kom du på døra med den. Jeg var 12 år og ville at rommet mitt skulle males rosa, og neste dag var rommet rosa. Jeg var 18 år og nevnte for mamma at det kunne være kjekt med en stavmikser til jeg flyttet ut, og tror du ikke jaggu at den kom på døra dagen etter også, holdt av en smilende morfar.

Jeg ble 20 år og bestemte meg for å flytte alene til Hawaii for 6 måneder. Mange i familien syntes dette hørtes veldig skummelt ut, men du støttet meg, slik som du alltid har gjort. “Pytt, er det noen som klarer det, så er det henne!”. Det betydde alt for meg. Du sendte meg avgårde med den siste klemmen vi fikk gitt hverandre.

Du var en mann det er verdt å hedre. Du kommer alltid til å ha en spesiell plass i hjertet mitt og jeg ønsker å innfri alle forhåpningene du hadde til meg. Jeg håper at jeg har arvet bare en liten del av humoren og humøret ditt, og jeg kommer alltid til å tenke på deg når jeg tar på meg en flanellskjorte og når jeg spiser poteter med god saus. Husk, det er sausen som er best!

Historien om hvordan du alltid kom hjem til oss på søndagsmorgenene for å se på tegnefilmer og spise frokost med meg og Oda da vi var små, gir et så godt bilde av hvilket forhold vi hadde, synes jeg. Det minnet tar jeg vare på.

Du var syk lenge, morfar, men du reiste deg igjen og igjen. Jeg kan med hånden på hjertet si at du er den sterkeste mannen jeg noen gang har kjent. Du kjempet hardt og lenge mot kreften, og jeg er så takknemlig og glad for å ha fått hele 20 år sammen med deg. Nå har du endelig fått hvile.

Her på Hawaii smiler månen morfar, men dette vet du jo. Du smiler jo ned på oss alle.

Ine

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s