Dette savner jeg med Norge

Nå har jeg vært på Hawaii i nærmere tre måneder. Så lenge har jeg aldri vært borte fra mitt kjære hjemland før, og for å være helt ærlig så sliter jeg ikke så veldig med hjemlengsel. Jeg har det helt supert her borte, og er absolutt ikke en smule klar for å dra hjem til kulden, men jeg må innrømme at det er noen ting som Norge gjør bedre enn USA. Kjør liste!

Godteri

Jada, bare kjør priskrig på smågodt når jeg befinner meg på andre siden av kloden. Typisk, ikke sant? Det er nok av godteri her borte for å si det sånn, men det er rett og slett ikke like smakfullt som en god, gammeldags pose med Candy King..! Og melkesjokolade da. Jeg trenger ikke engang å si noe mer om det, tror jeg.

Brød og pålegg 

Jeg har fortsatt både brunost, leverpostei og baconost i kjøleskapet mitt, men jeg har jo ikke noe godt brød å ha det på! Grovbrød med crispy skorpe er det ikke mye av her. Alt brødet er pakket i plastikk og er allerede skåret opp. Jeg er ikke imponert.


Ost

Og ost er et helt eget kapittel. Fant faktisk Jarsberg i ostedisken her om dagen, og rasket den med meg i kurven. Det er den dyreste osten jeg noen gang har vært borti, og den smakte ikke noe likt den hjemme. Bomkjøp deluxe!

Kollektivtrafikk og trafikk generelt 

Det tar en halv evighet å komme seg fra A til B i Honolulu. Bussene her er ikke spesielt raske, så Uber har blitt min bestevenn her borte. Selv det tar sin tid! Grunnen er de tre tusen trafikklysene som er i hvert eneste kryss. Lær av Haugesund: 1 trafikklys, resten rundkjøringer. Det går jo som en drøm! Overpopulasjonen på denne lille øya har jo litt med dette problemet å gjøre også, såklart..

Skulle ønske jeg kunne kjøre denne golfbilen overalt!

Fiskeprodukter 

Jeg forteller alle her at jeg ikke spiser fisk, men det er jo bare fordi jeg savner mormors fiskegrateng, First Price fiskeboller og Findus fiskepinner. Ja, det er sant.

Pizzasnurrer 

Det er så tilfeldig, men her om dagen tok jeg med selv i å ville ha norske pizzasnurrer. Du vet sånne gode, feite boller som man finner i disken på Café? Gi meg!

Kosmetikk

Når det kommer til sminke er USA rene himmelen, men andre kosmetikkprodukter har jeg problemer med å finne. Øyenbrynsfarge for eksempel, det er det for farlig å selge her. Man kan jo risikere å bli saksøkt hvis noen bruker produktet feil og får det i øynene. Roll-on deodorant er heller ikke å finne, da de kun bruker stick eller spray. Sånne enkle ting man trodde fantes overalt!

img_8044
Sminket og klar med påtegnede øyenbryn. 

Misforstå meg rett, jeg elsker Hawaii og alt denne staten tilbyr, men noen Norske varer er det rett og slett umulig å finne her! Jeg har så jeg klarer meg, men man har jo alltid noe å klage på, ikke sant?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s