3 Hikes

De siste dagene har jeg fått rumpa opp av sofaen og dratt på noen turer rundtom i området her. Det er ikke på grunn av noe nyttårsforsett, men heller et produkt av mye tid alene. La oss være ærlige med oss selv her, det er begrenset hvor lenge stranda kan være spennende, så da ble det tur da! Godt for både kropp og sinn har jeg hørt, og så er det så mange fine toppturer man kan dra på her – i alle vanskelighetsgrader.

Manoa Falls Trail 

Denne turen var jeg på forje gang jeg var her også, og jeg vil si at denne er den absolutt enkleste hiken jeg har vært på. Kanskje jeg skal gå så langt som å kalle den den enkleste turen på øya. Denne turen kan alle gå! Man går i enkelt terreng, som på mange måter kan få en til å føle seg som en del av en Indiana Jones eller Jurrasic Park film. Det er ikke tull, naturen er utrolig i dette området. Man går i ca 20 min til man kommer frem til en nydelig foss, kalt Manoa Falls.

 

Diamond Head Hike

Denne turen er kanskje den mest kjente på O’ahu. Det er hvert fall mange turister som går denne turen, for man får en nydelig utsikt over Waikiki og alle skyskraperene der. Diamond Head er hakket hardere enn Manoa Falls, men jeg så en dame gå opp til toppen i høye hæler, så det tærte jo litt på selvtilliten til ei som var sprutrød i ansiktet da hun nådde toppen.  Diamond Head er faktisk et krater, hvor man går til toppen av den ene kraterveggen. Man må betale 1 dollar for å gå denne ca 20-30 min (en vei) lange turen, men det er den verdt.

 

Koko Head Stairs of Doom 

“Å herregud”, tenkte jeg da jeg så hva jeg skulle begi meg ut på her. Jeg visste på forhånd at denne hiken besto av 1048 trappetrinn, men det jeg ikke visste var at disse trappene gikk rett opp. RETT OPP. Vet ikke helt om det egentlig kan kalles for trappetrinn heller, for det var mer som de plankene som ligger mellom gamle togskinner. Tung var denne turen hver fall, men jeg kom meg til toppen etter 40 lange minutter og mange pauser. Da jeg omsider nådde toppen ble jeg møtt av en gutt som kastet opp Jalapeno Pizza, før jeg endelig fikk nyte utsikten av turkisblått hav og nydelige O’ahu.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s