Hawai’i 2016

Nå er det i underkant av to måneder til jeg igjen lander i Honolulu, så jeg tenkte jeg skulle skrive litt om prosessen jeg har vært i fram til nå og litt om hva som skjer videre framover.

Processed with VSCOcam with f2 preset

I juni 2015 var jeg på språkreise i regi av EF, hvor jeg reiste helt alene til Hawai’i for å bli bedre i engelsk. Nå er ikke engelsken min så aller verst, om jeg så skal si det selv, så jeg kan godt innrømme at språkreisen var mest for å få oppleve Oahu og Hawai’i. Det ble en måte for meg å kunne reise alene på, uten å føle meg ensom. Mer om denne turen kan du lese her.

Jeg hadde stresset mye i forkant av denne turen, for jeg visste at jeg måtte flytte fra leiligheten jeg bodde i, og jeg hadde ingen anelse om hva jeg skulle gjøre med livet mitt videre, i og med at jeg fant ut at musikkstudiene ikke var noe for meg. Da sier det seg selv at paradiset Hawai’i ble en stor kontrast i forhold til Oslo, som jeg så på som en ganske kjip plass å være i den perioden. Jeg husker at mamma spurte meg siste kvelden jeg hadde på Hawai’i om jeg var klar for å komme meg hjem, og svaret var vel i bunn og grunn “Nei”. Jeg hadde altså en så fantastisk tid på Hawai’i, at jeg bestemte meg i det jeg satt meg i flyet på vei hjem at her var jeg ikke ferdig! Dagen jeg satte beina i leiligheten min igjen, var det første jeg gjorde å google om det var mulig å studere noe innenfor medier, journalistikk og kommunikasjon på Hawai’i. Det var det, og jeg kom i kontakt med Kilroy.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Noen få dager etter at jeg hadde kommet hjem fra Honolulu så var jeg i mitt første møte med Kilroy og hun som har blitt min kontaktperson der, for å få vite mer om hvordan det er å studere på Hawai’i – hva jeg kunne forvente av studiene, økonomiske forventinger og hva som måtte til for å kunne søke seg inn på Hawai’i Pacific University. Jeg fant fort ut at å studere på Hawai’i er en dyr affære, så det ble ikke aktuelt for meg å søke meg inn allerede i august igjen. Jeg la en plan for hvordan dette skulle gå opp økonomisk, og fant ut at et jobbhalvår kunne være lurt før jeg startet på Hawai’i-studiene i januar 2016. Dermed flyttet jeg inn i leiligheten i farmor og farfars hus (mye billigere enn å bo i Oslo, og flytte måtte jeg jo uansett), og søkte jobb på Kiwi rett borti gata. Alt gikk etter planen.

Søknadsprosessen til Hawai’i Pacific University var ikke gjort på 1-2-3, og jeg måtte innom både banken, legen og ringe til mine foregående skoler for å få alle dokumentene mine på plass. I slutten av august 2015 hadde jeg endelig fått sendt inn søknaden min, hvor jeg søkte meg inn som Study Abroad student. Dette betyr at jeg tar et semester på Hawai’i som internasjonal student, hvor jeg kan velge fem fag fra alle fakultetene på Hawai’i Pacific University. For meg som enda ikke er helt sikker på hva jeg vil, så er dette perfekt. Her kan jeg prøve meg litt frem med ulike fag, så fremt forelesningene til de ulike emnene ikke kræsjer.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Jeg fikk vite på bursdagen min i år at jeg hadde kommet inn på universitetet! Jippi! Så da satte jeg igang med å søke om stipend hos Lånekassen, og i disse dager er jeg i ferd med å søke visum. Nå har jeg kun et intervju på den Amerikanske Ambassaden igjen, før jeg er klar til å nok en gang sette meg på flyet til Hawai’i. Flybillettene bestilte jeg en måned og to i forveien før jeg kom inn på skole. Kanskje ikke det lureste, men jeg skulle tilbake no matter what!

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset IMG_3647

Bare legg igjen en kommentar om du har noen spørsmål! 🙂

Advertisements

5 thoughts on “Hawai’i 2016

  1. Ønsker deg en god reise og du får mye ut av det. Kanskje også finne ut hva du virkelig vil gjøre i fremtiden. Og takk for en god tid sammen 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s